Моите изгреви

“Да ставаш рано, още преди изгрева е от тези навици, които допринасят за здраве, богатство и мъдрост” Аристотел

Изгрева на слънцето е една магия в продължение на няколко минути, така че трябва да се става винаги рано и на време. Когато се събудим рано, ще се почувстваме наистина добре, ще почувстваме, че сме изпреварили другите, които все още спят.

Това е много положително преживяване, а и целият ви ден ще премине леко, по един много лесен начин.

Допълнителни ползи от ранното ставане сутрин.

Според учените хората, които стават рано, имат по-качествен сън. Онези, които спят до късно по-често страдат от нарушен сън. Отлагането на ставането сутрин не само нарушава цикъла на съня, но и вреди на метаболизма, което може да доведе до качване на килограми.

Вместо да дремя в леглото сутрин, аз посвещавам това време в приятна разходка и заснемане на изгрева. Друг плюс от ранното събуждане е, че имам достатъчно време да се приготвя за работа, да си направя план за деня и да посветя достатъчно време на всяка задача.

И за финал ето какво казва великия Ърнест Хемингуей по въпроса за ранното ставане:

“Когато работя върху история или книга, пиша всяка сутрин, веднага след появата на първата светлина в небето. Няма никой който да ме безпокои в този момент“.

  • Утрото на 5 Юни

Утрото на 5 Юни

Утрото на 5 Юни Лятото вече се усеща. Утрините не са толкова прохладни. 5 Юни се очертава да бъде един слънчев и топъл ден.

  • Утрото на 4 Юни в Бургас. Бургаски изгрев.

Утрото на 4 Юни

Утрото на 4 Юни Приятно и прохладно време на брега на морето в Бургас. Слънцето се показа за няколко минути и после се скри зад плътните облаци.

  • Утрото на 3 Юни

Утрото на 3 Юни

Утрото на 3 Юни Посрещнахме изгрева в село Лозенец. Облачно и студено беше край морето. Слънцето срамежливо се показа изпод пелената от облаци.  

  • Утрото на 2 Юни

Утрото на 2 Юни

Утрото на 2 Юни Студено за юни утро на морския бряг в Бургас. Плътната облачност не позволи на слънцето да се покаже.

  • 30 изгрева

МОИТЕ ИЗГРЕВИ

Моите изгреви “Да ставаш рано, още преди изгрева е от тези навици, които допринасят за здраве, богатство и мъдрост” Аристотел Изгрева на слънцето е една магия в продължение на няколко минути, така че трябва да [...]